Dagelijkse ditjes & datjes uit de kattebak

De man van al die films

Bestaat de Nederlandse celeb? Deze vraag stel ik mijzelf zo nu en dan, als ik bij de kapper of de chinees zit te bladeren door een Privé of een Story (dit zijn volkomen clichébeelden; bij Hoi King hoeven we nooit te wachten op onze bestelling en bij de kapper blader ik door Vogue of Ellegirl voor de lol). En het antwoord is altijd weer nee. Sinds de dood van Willem Ruys kennen wij geen Nederlandse celeb meer. De enige twee die in de buurt komen zijn al lang geleden naar Hollywood verhuisd: Paul Verhoeven en Rutger Hauer.

Later meer over Rutger in de Daily Mieuw. Het geheim van het succes van Paul Verhoeven is dat hij getrouwd is met vrouw Martine. Zij leest alle filmscripts met hem mee. En heeft duidelijk een commerciële neus. Zo zag zij wel brood in Robocop, terwijl Paul waarschijnlijk nog bezig was met blonde knullen op paarden. Luister naar het bijna aandoenlijke steenkolen accent van deze director celeb:

Verder is vooral Showgirls bij gebleven als de meest briljante film over showgirls ooit. Hilarisch! Paul zegt er het volgende over.

Whatever the quality of the movie, they were shocked that an American woman would go so far. And they translated that shock into bashing the movie. They were angered by Elizabeth Berkley, but they’d never admit: ‘I was so distracted by her breasts that I couldn’t see what the film was about.

BS, Paul. Elizabeth acteerde als een hulpeloos poesje. Mieuw!

Poes Berkeley

Dit schreef Katrien op 19-02-2008 om 08:30
Lees hier meer Ditjes en datjes. Of mail dit artikel naar iemand.

Reacties op “De man van al die films”

 • farquaad | 19-02-2008 om 12:58

  Ja Berkley was (heel erg) slecht in Showgirls, maar dat was geen verassing. Die heeft nog nergens laten zien dat ze ook maar een centimeter kan acteren. Maar Gina ‘mondhoek’ Gershon zat er ook in. En dat maakt veel goed!
  Ik kan hier vanaf m’n werk niet even een zwoel plaatje invoegen. Zoek er zelf maar ééntje uit.

  En Rutger verhuisd naar Hollyw00t? Hij woont ook grote delen van het jaar ergens in de buurt van Drachten. In een groot huis, maar schijnt heel gewoon gebleven te zijn.

  Wist trouwens dat Rutger een klein maar hard stenend rolletje heeft in Confessions of a Dangerous Mind?

  Tot zo ver mijn half uurtje lunch. Ik spreek u later.

 • Hoof | 19-02-2008 om 13:58

  Oh. Zat er ook acteren in Showgirls?

 • Kittekat | 19-02-2008 om 17:04

  Ik vind acteren als een hulpeloos poesje ook heel wat waard. Dat is niet iedereen gegeven. Gina Gershon was ook fijn! Geweldig talent.

 • farquaad | 19-02-2008 om 18:18

  Nou nee, Hoof, niet echt. Sorry voor de verwarring.

Tip 'n Gossip!

Mis je een gossip op De Mieuw? Heb je een smeuïg ditje of een datje voor op de kattebak? Tip 'n Gossip!

Op de hoogte blijven

Gebruik de Daily Mieuw RSS feed