Dagelijkse ditjes & datjes uit de kattebak

HTML, hoe werkt dat?

Je kan je reacties iets verfraaien met behulp van HTML. Dit is een professionele opmaaktaal, de website waar je nu naar kijkt bestaat uit HTML, dat lijkt heel moeilijk maar dat is het niet. Hieronder een korte uitleg van de mogelijkheden. Gebruik vooral de previewknop als je niet zeker weet of je het goed hebt gedaan.

Een woord dik maken.
Zet voor het woord of de woorden die je dik wilt maken deze tag <strong> en zet na de woorden die je dik wilt hebben dit: </strong>. Let op de / in de laatste tag. Daarmee geef je aan dat het klaar is met dik zijn. Dus:
“Ik vind <strong>Daily Mieuw</strong> een hele mooie site” ziet er dan uit als “Ik vind Daily Mieuw een hele mooie site”

Een woord scheef maken.
Zet voor het woord of de woorden die je scheef wilt maken deze tag <em> en zet na de woorden die je scheef wilt hebben dit: </em>. Let op de / in de laatste tag. Daarmee geef je aan dat het klaar is met scheef zijn. Dus:
“Ik vind <em>Daily Mieuw</em> een hele mooie site” ziet er dan uit als “Ik vind Daily Mieuw een hele mooie site”

Een woord klein maken.
Zet voor het woord of de woorden die je klein wilt maken deze tag <small> en zet na de woorden die je klein wilt hebben dit: </small>. Let op de / in de laatste tag. Daarmee geef je aan dat het klaar is met klein zijn. Dus:
“Ik vind <small>Daily Mieuw</small> een hele mooie site” ziet er dan uit als “Ik vind Daily Mieuw een hele mooie site”

Een woord door strepen.
Zet voor het woord of de woorden die je wilt door strepen deze tag <del> en zet na de woorden die je wilt door strepen dit: </del>. Let op de / in de laatste tag. Daarmee geef je aan dat het klaar is met doorgestreept zijn. Dus:
“Ik vind Daily Mieuw een hele <del>lelijke</del> mooie site” ziet er dan uit als “Ik vind Daily Mieuw een hele lelijke mooie site”

Goed. Dat zijn de eenvoudige zaken. Nu iets moeilijker.

Een link maken
Stel je wilt linken naar http://dailymieuw.nl, bijvoorbeeld. Dan typ je <a href="http://dailymieuw.nl">Mooie site</a> en dat ziet er dan uit als mooie site. Je kan ook de title invullen, dan krijg je een extra tekstje te zien als je met je muis er over heen gaat. <a href="http://dailymieuw.nl" title="Telkens andere kleurrijke blobs">Mooie site</a> wordt dan mooie site.
Zorg er altijd voor dat je de tag afsluit, gebruik dus altijd </a> (let op de /).

Een plaatje toevoegen
Plaatjes werken nèt iets anders dan de rest van de HTML die hierboven is uitgelegd. Plaatjes kennen namelijk geen afsluitende tag. Verder lijken ze best wel op de tag die je voor links kunt gebruiken. Maar dan natuurlijk net anders.
Stel je wilt het plaatje met de URL http://dailymieuw.nl/plaatjes/marilynonbewaakt.jpg tonen. Daar gebruik je de <img src="" alt=""> tag voor. Tussen de aanhalingstekens achter de src vul je de url in en eventueel vul je bij alt nog een leuk extra tekstje in. Dat wordt dan dus
<img src="http://dailymieuw.nl/plaatjes/marilynonbewaakt.jpg" alt="Mooie plaatje van Marilyn Monroe"> en dat ziet er dan zo uit
Mooie plaatje van Marilyn Monroe

Op de hoogte blijven

Gebruik de Daily Mieuw RSS feed